• 12.6.2017 Kauppalehti: Yksi piirre paljastaa, onko pomosi narsisti - Narsismin ja hyvän itsetunnon välinen ero on joskus kuin veteen piirretty viiva. 

    Kritiikki tekee narsistin aggressiiviseksi, väittävät tutkimustulokset. Mutta ihminen, jolla on hyvä itsetunto, ei yleensä ole moksiskaan arvostelusta. Tämä johtuu siitä, että sisimmässään narsistilla on usein outo suhde itsetuntoonsa. Siksi he vihaavat arvostelua. Kaikenlainen kritiikki tekee narsistista yleensä aggressiivisen.

    Tutkimustulokseen päädyttiin, kun Ohion yliopiston psykologit mittasivat 540 opiskelijan itsetuntoa, narsistisuutta ja aggressiivista käyttäytymistä. He havaitsivat, että narsistisilla opiskelijoilla oli taipumus lyödä sanallisesti takaisin, kun heitä kritisoitiin. Tutkimusta johti professori Brad J. Bushman.

    Tutkimuksesta kirjoittaa muun muassa Psychology Today. ”Yleensä narsistit haluavat rangaista tai voittaa jonkun, joka on uhannut heidän erittäin myönteistä näkemystä itsestään. Ihmiset, jotka ovat huolissaan täydellisen omakuvansa kestämisestä, ilmeisesti pitävät kritiikkiä erittäin järkyttävänä ja hyökkäävät sen lähdettä kohtaan”, tutkimuksen tekijät kirjoittavat. Ihmiset, joilla on hyvä itsetunto, eivät muuttuneet tutkimuksessa aggressiivisemmiksi kriititikoitaan kohtaan.Tutkimus on julkaistu Science Daily –tiedesivuilla.

 

 

 

Edellä mainitussa summassa on otettu huomioon valtion työnantajalle 1.4.2017 lukien maksama 2500 euron korvaus naispuolisen työntekijän vanhemmuudesta aiheutuvista perhevapaakustannuksista. 

Kelan ohje kertakorvauksesta ja sen hakemisesta

  • 9.5.2017 Kauppalehti: Työssä jaksamisen ongelmat voivat löytyä työelämästä tai työntekijän elämästä. Työnantajan on tarpeen ottaa huomioon molemmat. Alla syitä on tarkasteltu kahdesta eri vinkkelistä. Työterveyslaitoksen tutkijaprofessori Jari Hakanen katsoi tarpeelliseksi vastata kauppalehdessä toimittaja Anna Perhon iltalehden kolumniin.  Kummankin näkemykset hyväksyttäviä ja ymmärrettäviä. 

Anna Perhon kolumni: Raskas, raskaampi, suomalainen työelämä

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ttln-professori-mikaan-ei-uuvuta.../cf6qbVNg